Ett ljusstråle

Anonim

Plats: Jamestown, RI

I vardagsrummet installerade arkitekten James Estes en mur med vikfönster och en fältstenskamin.

Som någon fastighetsmäklare kommer att berätta är platsen nyckeln. Och det var faktiskt platsen för en New England-fastighet, en grönskande 10 hektar stor med fantastisk utsikt över vattnet, som övertygade landets slutliga ägare, ett ungt par från Boston, för att ge upp stadslivet. På bara en eftermiddag bestämde man och hustru att avstå kullerstenar och cement för ett mildare liv i Jamestown, Rhode Island, en liten sommarutvägsgemenskap på Conanicut Island i Narragansett Bay.

Det faktum att det inte fanns ett hus på fastigheten var av liten oro för vare sig man eller fru. Det som spelade roll var landet. "Sällan kommer du över en plats så spektakulär att det tar andan iväg första gången du ser det", säger hustrun, en bokillustratör och artist som längtade efter att bo på ett ställe som skulle inspirera henne att skapa. Så paret köpte partiet och visade sig uppmärksamma på att bygga ett hem.

"Eftersom utsikten var så fantastisk visste jag att jag ville ha något enkelt med massor av fönster", säger fruen. "Utöver det var jag inte riktigt säker." Men paret ställde sig inför ett ännu mer utmanande dilemma - egenskapens bönspolproportioner av en kvart mil lång och bara 150 meter bred.

Inte säker på hur man bäst kan använda sajten vände paret till hjälp till James Estes, en arkitekt med Newport, Rhode Island, Estes / Twombly. "Webbplatsen utgjorde definitivt en utmaning, " Estes håller med. "Inte bara var mycket mycket smal, det kom också med ett antal markanvändningsbegränsningar och bakslagskrav som visade det faktiska byggbara utrymmet till lite mer än en halv tunnland."

Eftersom vattenvyer var oerhört viktiga för både man och hustru, började Estes platsplanen med en informell undersökning av fastigheten. För att bestämma hemets placering hyrde han en körsbärstickare, hans klienter klättrade på, och han gav dem en hög upplevelse av området som de fick bygga på. "Vi utforskade åsikterna i olika vinklar från olika höjder", säger han. Samförstånd: En sydvästra orientering var bäst så att de stora rummen (kök, matsal, vardagsrum och hål) kunde se mot bukten.


Ceder-singelhemmet och dess torn har en cottagelike känsla.

När hemmet placerades på fastighetssetet, började Estes processen med att utarbeta planer för huset. Teckningsinspiration från Jamestowns sena 1800-talets Shingle Style-strukturer, utformade arkitekten en 2 200 kvadratfot klassisk röd cedertranshylld stuga, komplett med mörkgrön trim och toppat tak täckt av asfaltbältros. På ägarens begäran lade han till ett koppertakad torn som modellerades efter öns fyrar. "Tanken för tornet kom när vi var i körsbärsplockaren med utsikt över vyerna, säger Estes. "Paret tyckte om vad de såg, och som det visade sig var det någonting som mannen hade alltid velat ha."

En annan funktion som växte ut ur denna första turné var en bred första våning däck med en utomhus spis, som nu används i alla utom de varmaste månaderna. I stället för att bara anbringa en förlängning till strukturen skapade Estes ett böjt däck som sveper förföriskt runt baksidan av huset. "Det känns mer färdigt, " säger han, "som om det är en del av huset, istället för att bli tackad."

Ett böjt däck med öppen spis utökar vardagsrummet.

För att säkerställa att det generöst proportionerade huset bibehöll ett pittoreskt, kapplöpande utseende och passade in i det lilla tilldelade halvtoniga fotavtrycket, arbetade Estes flera rymdbesparande knep i sina planer. Först fördelade han hemets åtta rum över fyra nivåer i stället för de mer sedvanliga två. "Att bygga upp, inte ut, känns mer kompakt, eftersom det tar upp mindre yta, " förklarar han. För det andra spelade han med ramen på fönstren. "Jag har medvetet valt fönster som var större än vad du normalt skulle se på den här typen av hus", säger han. "Eftersom du ser mer glas, mer utsikt och mindre sidospår, tycks hemmets massa mindre från ett avstånd."

Trots att hemmet verkar kompakt, ger det inre det motsatta intrycket. Om ett äkta hus med stugor skulle ha skurits upp med krokar och krokar, har detta ett rakt trafikmönster. Anledningen, förklarar Estes, har att göra med parternas mandat för utsikt över bukten från varje rum. För att hedra denna önskan skapade Estes en öppen planlösning som fördelar rummen linjärt längs den vattendrivna sidan av fastigheten.


Områden i huset som kräver stängning-badrum, garderober och andra stödplatser-var relegated till den gata-vända sidan av strukturen. "På så sätt kom inte väggarna i landskapet", säger han. Samma mindre filosofi som användes för att designa interiören i det här tre sovrummet var också den ledande principen bakom hustruens avslappnade dekorationsschema. De viktigaste ingredienserna: Massor av vit färg och informella möbler. Till exempel är vardagsrummet en blandning av bekväma korgar och brittiska koloniala bitar med robusta träramar och mjuka nedfyllda kuddar i jordtoner. "Jag ville ha saker som krävde lite underhåll, " säger hon, "saker du kan lägga på fötterna och inte oroa dig för."

Trots att arbetet inslagit sig 2000, känns huset fortfarande så friskt som den dag som paret flyttade in - en egenskap av fruen till det ständigt föränderliga landskapet utanför hennes fönster. "Jag är aldrig uttråkad, för det finns alltid något intressant att se", säger hon. "Vissa människor ser ut dessa fönster och ser bara himlen och vattnet. Jag ser ut och jag ser livet."

En halvö med en spishäll och en ugn skiljer det fräscha köket från matsalen.

Estes valde en glasventil, eftersom den moderna designen inte hindrar utsikten från ena sidan av huset till den andra.

Hemmet torn, ett 10-fots-12 fot rum byggt högt över sovrummet, fungerar som ett hemmakontor för mannen, en målning studio för fruen.

I fåfängan i masterbadet uppvisar en smart och billig bänk som tillverkas av trästrängar som lamineras och förseglas med fem lacklacker.