Eco-Minded Cabin

Anonim

Fritidshus har alltid varit en gång för passage för nybörjare arkitekter-ett sätt för eftergivna familjemedlemmar att ge barnet en paus tills den stora tiden vinkar. Lyckligtvis glömde någon att berätta för Tom Kundig. Trots en meteorisk karriär som har tjänat honom dussintals utmärkelser (inklusive topputmärkelser från Cooper-Hewitt National Design Museum och American Academy of Arts and Letters), kan Seattle arkitekten inte motstå hyttens sirenanrop. Så när entreprenören Jim Dow bad Kundig om att utforma ett dimensionerat tillflyktsort i Skykomish, Washington, accepterade arkitekten utan tvekan.

"Mindre projekt har nästan mer tilltal för mig, eftersom de är intima för kunden och intimt för landskapet", säger Kundig, en chef vid Olson Sundberg Kundig Allen Architects. "Jims önskan att vara i skogen - för att bli skyddad, Zen-liknande, meditativ - det är de typer av projekt du drömmer om att göra."

Dows 575-kvadratmeter stuga, men inte i ambition, försvårar stora arkitektoniska uttalanden för en avväpnad inställning till inställningen, ett nio tunnlandsparti som ligger i en flodböjning 75 miles nordost om Seattle. Upphöjt på toppen av en betongbotten för att maximera utsikten, den stålklädda strukturen huddles under ett bredhänt tak kronat av en tornad skorsten. Glasdörrarna fläktar ut på tre sidor, inklusive hörnen, utsätter inredningen för elementen och ljudet av floden nedan.

En betongspis ankar centrum av stugan, eldstaden öppnas till ett litet sittområde på ena sidan och ett kök på den andra. Dusky rafters spåra konturerna av metall taket ovan, lulling Dow med den somnambulant trumman regn. "Det här stället är så terapeutiskt. Det finns tillfällen när jag bara stirrar på elden och det nästa jag vet är det morgon", säger Dow, förvaltningspartner för byggaren Schuchart / Dow. "Du kan åka skidor, gå eller vandra, men det handlar här om att inte göra någonting."

Underscoring den punkten är frånvaron av garderober, för att de kan föda upp rot eller projekt. Förvaring är förflyttad till lådor under vardagsrumsavsnittet och facken på huvudet och foten av varje säng. Klädförvaring var begränsad till ett par krokar i varje sovrum. "Jag ville inte slösa utrymme för en garderob, " skrattar Dow, som tar med precis vad han behöver för varje resa.

Maryika Byskiniewicz, som designade de anpassade möblerna, valde djupa röda tyger - som Pierre Frey mohair på banquetten, i en färg som heter Cardinal. Paletten gör att grönsakerna i Stillahavskogens skog verkar mer levande i kontrast.

När det kom dags att planera köket, skilde sig den skilda fadern till två vuxna barn (han har också en rascally malamute som heter Beau) lite mer generös med lagring, även om han till och med begränsade sig till ett underkylskåp och en minskande 24-tums Vikingområdet. En förhöjd räknare och en bänk utsikt över den vidsträckta terrassen och skogen bortom, men de är bärbara nog att flytta utomhus om tillfälle kräver - men med tanke på att kökets hörn vika ut ur vägen, är det inte mycket annorlunda att äta inomhus än att äta utomhus.

Kundig säger att klienter ofta hävdar att de vill ha ett litet utrymme, men Dow menade verkligen det, och aldrig vänta en sekund från de ursprungliga 25-fots-dimensionerna som han förutsåg. Arkitekten var tacksam för begränsningen. "Så fort en byggnad blir stor blir du skild från landskapet", observerar han. För att maximera inredningsutrymmet försvann Kundig trapporna till det yttre och moderna sovrummet knappt större än de sängar som ockuperade dem. Mammoth fönster vid foten av varje säng svänga öppet, så att när du ligger ner, omger, ljud och dofter av skogen omsluter dig. "Det är precis som att campa bredvid en flod, " Kundig quips ", förutom den bekväma sängen och 400-thread-count lakan." Lägger till Dow, "Jag lämnar fönstren öppna hela natten. Buggar flyger runt och saker kryper in, men Beau jagar dem ut. Han söndrar alltid efter någonting. Du behöver inte säga att du aldrig sover hela natten."

Dow gjorde en sybaritisk soaking tub mittpunkten i hans Seattle bostad ( MH, maj '08); Här går en mer kompakt modell upp till ett badrumsfönster med utsikt över skogen. Golvet och väggarna är täckta i svart mosaikplatta - en färg Kundig berömmer för sitt lugnande inflytande och hur det sätter allting i relief. "Det är som baslinjen i musik", säger arkitekten. "Du hör inte nödvändigtvis det, men det håller allt tillsammans." Mycket som hytten själv: obekväm, men oupphörligt kopplad till omgivningen.