HOUSE TOUR: En Uptown Haven som Reimagines Old New York-Style Cocktailparty

Anonim

Om du skulle koka upp den intellektuella historien i New York under det senaste århundradet i en enda byggnad, är chansen att det skulle vara en italiensk renässansrevolution byggnad som upptar ett fullt block från 78 till 79 sträckor, mellan Broadway och West End Avenue. Apthorp, byggd av Astors 1908, var inte längre förbannat av den tiden då den kom in i Midcentury Lore med sina stora kalkstenfasader och tunnvalvade poster skyddade av dörrmän i porthus. Istället hade det blivit en tillflykt för professorer, dramatiker och excentriska saker av alla slag, en högt belagd brigadon, där man kunde gömma sig från stadens klamrör medan han var död i mitten av den.

Mikkel Vang

I vardagsrummet är den anpassade sektionen stoppad i ett Le Manach-tryck och den anpassade soffan i ett Loro Piana-tyg är täckt med en kudde i ett Osborne & Little tyg. Bordslampan är av Niermann Weeks, golvlampan är av Aero, mattan är persisk, och kashmir kastet är byPratesi.

Nora Ephron hyrde en charmig ramshackle femte våningen fem-sovrum i Apthorp i årtionden, som hon senare hyllade i New Yorker . Hon lagade Thanksgiving-middagar för sina kända vänner och kollegor i sitt orenoverade kök och skrev sådana klassiska skärmbilder som när Harry mötte Sally medan hon var där (bekvämt, hennes syster och skrivande partner, Delia, hade bara att skura över vägen från sin egen lägenhet i byggnaden). George Balanchine tillbringade mest av sin karriär i Apthorp, och Lena Hornes lägenhet i byggnaden var fylld med tappning 78s. Joseph Heller spenderade 45 år i vad hans dotter, Erica, i hennes memoarer av honom, kallade "Apthorpias slott", skrev Catch-22 och någonting hänt i hemvist. Woody Allen bodde aldrig i Apthorp, men det är lätt att föreställa sig sitt inflytande på Manhattan, hans kärleksbrev till en nuvarande stad och era.

Mikkel Vang

Köksens handfat, inredning och kakelplattor är av vattenverk. Området är av Wolf, pendlarna är av Circa Lighting, den anpassade ön har en Calacatta marmor topp, och golvet är kalksten med svartmarmor cabochons.

För Jonathan Sheffer, en dirigent och kompositör som flyttade in i den legendariska byggnaden i september 2016 med sina tvillingbarnsdöttrar, var det tanken på sådana odlade spöken som gjorde allt OK efter det som hade varit en dålig sträcka. Sheffer hade tidigare en 5, 200 kvadratmeter radhus på West 10th Street, men var tvungen att sälja den efter en uppbrytning med sin longtime partner. "Jag hade investerat en stor del av min identitet i det huset, att äga i det blocket i det området, och det var oerhört ont att lämna det, säger han. Han spenderade tid i en SoHo hyra, förväxling förlusten av flera surrogat graviditeter innan tvillingarna till sist blev uppfattade. Vänner försiktigt föreslog att det var dags att överväga Upper West Side, där lägenheterna hade slags utrymme och layout som passade hans nya inkarnation som en enda far. Han fann tankeutsläppet. "Jag hade alltid ansett grannskapet för stodgy, " säger han.

Mikkel Vang

Stolen i entrén är från Nickey Kehoe, vasen är kinesisk, fotografiet är av Christopher Bucklow, och mosaikgolvet är originalt i lägenheten.

Men arkitekten och inredningsarkitekten Robert Couturier, en vän på 30 år, pratade Sheffer av en ledge och hjälpte honom att föreställa sig hur hans liv kunde vara som på Apthorp. (Sheffer hade faktiskt besökt Ephron där för många år sedan och upplevde platsens magi.) Couturier föreslog en renovering som skulle återspegla Sheffers smak - en uppdatering av en raffinerad mittelevans känslighet. Efter att Apthorp gick i lägenheten 2008 (sätter den på framsidan för sina juridiska strider med hyreskontrollerade hyresgäster), var den spruced upp och till stor del återförd till sin Astor-era spytt och polska, men många av de nya invånarna valde att skapa neutrala minimalistiska utrymmen som efterliknade nyare konstruktion. Sheffer bad i stället efter den gamla Apthorps ande, föreställde ett bo som var hemskt - jiddisch för "mysigt" (ta det, hygge ).

Designer och klient förbundna över en ömsesidig inspiration: Musée Nissim de Camondo nära Paris Parc Monceau, det elegant bevarade tidigare hemmet av en turkisk-judisk finansminister från början av 1900-talet, som hade samlat en otrolig samling av möbler från 1700-talet i en intim miljö . Både Sheffer och Couturier relaterade till hur Moïse de Camondo hade skapat en kokong som perfekt uttryckte sina lustar. Det var den värme och konsistens i ett historiskt sammanhang som Sheffer ville ha, men gjort modernt med samtida konsten - ett lockande Jack Pierson-fotografi av en man med en piercing blick, en strålande Christopher Bucklow-siluett som satte sig mot en natthimmel. "Apthorpen hjälpte till att läka Jonathan, " säger Couturier, som själv växte upp bland elegans i Paris. Han har en förmåga att hjälpa kunderna balansera lyx med en djupare känsla av äkthet och personlig identitet: "Vi gjorde en plats där han kunde känna sig som han själv."

Mikkel Vang

Matsalets inredning innehåller ett bord från Coocoou27 och stolar i sitt ursprungliga läder från Conjeaud & Chappey. Den anpassade banketten är täckt av ett Cowtan & Tout-tyg, sconcesna är av Boyd Lighting, och fotografiet är av Jack Pierson.

Den 2 500 kvadratmeter stora lägenheten var ursprungligen översta våningen i en maisonette som hade delats upp. Att bo på andra våningen passade Sheffer, som hade älskat att bo nära och känna sig kopplad till gatan nedanför i hans radhus. Ada Louise Huxtable, den rigorösa grande damen av arkitekturkritik, hade pratat på andra våningen som ett urbana ideal, noterar han, för sin utsikt över trädgården och mänsklig skala.

Mikkel Vang

I sovrummet brukade vintagebordet ligga i sovrummet till Sheffers föräldrar när han växte upp. Charles H. Beckley sängen är täckt av en Dualoy Leather mocka och klädd i Pratesi sängkläder. En lampa från arkitektonisk anarki toppar ett sidobord från Corinne Robbins, mattan är från Tai Ping, och fotografiet är av Adi Ness.

Medan renoveringen var en stor, är lägenheten nästan en idealiserad version av vad det skulle ha varit om Sheffer hade bott där tillbaka när hyra stabiliseringen styrde, kusliga noveller krabba om cyklar kvar i korridorerna och ljuden av opera sångare övning vågar vibrerade även genom de tjocka väggarna. Layouten har diskreta vingar för hans rymliga sovrumsvit, som han liknar "det bästa London-hotellrummet någonsin" och det extra men nyckfulla rummet som tjejerna delar. Men det har också väl proportionerade offentliga utrymmen som flödar in i varandra med flera dörröppningar, idealisk både för att jaga efter sina döttrar när de skriker med glädje, och för parterna kan han en dag kasta igen, som han gjorde i hans radhus, med Gershwin och Sondheim fyller luften.

Naturligtvis, i ett hörn av vardagsrummet - vilka funktioner restaurerade utsmyckade gipsdetaljer och bokhyllor som rymmer volymer av Thomas Mann och Proust, tillsammans med byster av Verdi och Bach - står ett flygel. Sheffer håller en loft ateljé i Greenwich Village, som han reser dagligen till jobbet, men han kan ofta hittas här på tyg-läderbänken, efter att tjejerna har trillats upp till sängs, arbetar med sitt nuvarande projekt, en poäng för en ny musikalisk.

Mikkel Vang

Kompositör och dirigent Jonathan Sheffer spelar ett Mason & Hamlin flygel i vardagsrummet på sin lägenhet på New Yorks Upper West Side. Gardinerna är av Perrine Rousseau för ALT for Living, och konstverket är av James Nares.

"Det är roligt hur du tror att du inte kommer att överleva förlust, " säger han. "Och sedan, en dag inser du att du måste ge upp för att få. Jag gav upp mycket, det är sant, men jag har allt detta. "

Denna berättelse publicerades ursprungligen i november 2017 av ELLE DECOR.

Vill du ha mer ELLE-dekor ? Få omedelbar tillgång!