Det mest charmiga köket någonsin!

Anonim

Konstigt, men sant: mer utrymme var inte på husägarens önskelista när det kom dags att återställa 1970-talet köket från hennes 1920-talet Tudor. "Jag ville inte förlora husets charm", säger hon. Men hon var övertygad om att en uppgradering i "funktionalitet och kvalitet" kunde producera den typ av kök som verkade större.

Hon tog hennes drömmar till designer Sondra Bisgeier, av Boyette Kitchens & Baths i Bloomfield, New Jersey. Sammanfattningsvis kom de fram med en designplan som packade varje tum med praktiska egenskaper och åberopade visuella tricks för att det nya köket skulle leva mycket större än dess dimensioner.

Utmanad av husägarens önskan att bevara de ursprungliga stuckaturväggarna på utsidan, och oförändrad planlösning inuti, införde Bisgeier en 25 kvadratmeter bakdörrstol i köket. Resten av planen berodde på att maximera allt om "som det är" fotavtryck.

Med väggar avskalade till tapparna flyttades rören för att möjliggöra bättre placering av skåp och elektriska ledningar genomgick en stor uppgradering för att tillgodose den ökning av belysning som Bisgeier skulle använda för att belysa utrymmet. Den nya infrastrukturen ökade faktiskt djupet på väggarna med tre inches, men konstruktören gjorde det lätt genom att eliminera soffits och installera 42 tum höga övre skåp för att dra nytta av 9-fots takhöjd. Runt upp i rummet bidrar bakljusade glasskålar överst till rymden.

Bisgeier anställde flera strategier för att förena och effektivisera hela bilden. Förstklassiga apparater ställs inför skåppaneler för att lägga till dimensioner och stil utan att krossa ögat. Fem tums kronformning, identisk med den som användes i hela huset, tillsattes hela vägen runt rummet och fortsätter till och med längs de anpassade trävalen ovanför var och en av de tre fönstren. Och allt är vitt.

Skåpdörrarna är glaserade för att komplettera Cararra marmorbänk och vit bondgårdssvink. Ljusa vita avfasade tunnelbanor spelar en kontinuerlig roll som bakplattan ovanför spisen, och i samklang med varje runda av bänkskivan, om det är arbetsyta eller en mycket funktionell frukostbar, arbetade Bisgeier in i planen. Vit pärlstav och stolskena klär upp den nedre halvan av väggarna.

Boyette Kitchens & Baths ägare Michael Boyette, som också arbetade med projektet, konstaterar att det här köket visar minst en designteori: "Små utrymmen och vitt går hand i hand". Brasilianska trägolv lägger djup och husägarens val av ljusblå för väggarna håller färgpalet färskt.

Inuti varje skåp maximeras verktyget med utdrag, inbyggda insatser och härliga överraskningar som generösa kryddstativ som är dolda i möbler stilbenen som bokar utbudet. På husägarens begäran införde Bisgeier så mycket detaljer som möjligt utan att fördärva illusionen av mer utrymme. "Hon ville ha det funktionellt och vackert", säger hon. "Det har detaljer om ett engelsklandssyn." Ändå passar det fortfarande karaktären av sitt hus. Ännu bättre, lägger till husägaren, "det känns större."

Vad gjordes
• Strippade väggar till tapparna för att omkonfigurera VVS och el.

• Tillagda lager av ljus, inklusive underkabinett och accentbelysning inuti skåpen samt försänkta belysning i taket.

• Eliminerad dörröppningen till en liten framsida på bakdörren och införlivat utrymme i den övergripande designen.

• Skapat en sömlös bild genom kontinuitet i färg och designelement, till exempel apparater med matchande skåppaneler.

• Avlägsna 18-tums soffits och installerat övre skåp med glasdörrar för att skapa en luftig atmosfär.

• Installerade nya hårda golv.

för att se resurserna.