Rum att växa

Anonim

Styled av: Gena Sigala; Foto: Eric Piasecki

En av de mest förvånande förvandlingarna i New York City har varit sammanslagningen av uptown och downtown. På Park Avenue har väggar rivits ner för att skapa luftiga, luftliknande utrymmen fyllda med moderna möbler och konst. Under tiden, i SoHo och Tribeca, har väggar uppförts i nakna industriområden för att skapa stora, nådiga lägenheter med en gammal känsla av proportioner och anständighet. Varför bosätta sig för en värld, när du kan ha det bästa av båda?

Om det finns en plats som uppenbarar denna korsbestämning till perfektion, är det den gutrenoverade lägenheten som Steven Gambreldesigned för en ung Manhattan-familj. Platsen - i ett århundrade gammalt tidigare varuhus i utkanten av Ladies Mile, ett område som en gång är känt för shopping - ligger nästan lika långt från uptown och down. Viktigare, lägenheten är layout och skala, och Gambrels översyn, lägger den också i mitten i estetiska termer. Även om utrymmet har ett öppet loft med hög takhöjd, välkroppade de statliga rummen de stora förkrigsbyggnaderna som ligger på Fifth Avenue och Central Park West. Och med Gambrels tonfärdiga design är det bara omöjligt att föreställa sig att det här var en gång två separata lägenheter.

Styled av: Gena Sigala; Foto: Eric Piasecki

För ett decennium sedan bodde paret i samma byggnad, men i en lägenhet halva storleken när de först ringde på Gambrel. De älskade den sofistikerade men djärva eklekticismen som han tog med sig till sin plats, och ett par år senare hyrde han honom igen, den här gången att designa ett hus i Hamptons. Men efter de tre sönerna började de växa ut i stadens lägenhet, i storlek och stil, och när rummet intill marknaden kom, köpte paret det för att kombinera de två. Återigen ringde de på sin föredragna formgivare, den här gången för att börja från början.

"Det öppna rummet var den verkliga varan som de älskade", säger Gambrel. "Utmaningen var att behålla den loftlike kvaliteten, men skapa separata områden som medger olika variationer i design. Med den gamla lägenheten fungerade utrymmen som ett öppet kök bra för två personer, men var inte idealiska för en familj. de sa, "Vi har utvecklats precis som du har, vi har vuxit med dig. Nu ska vi göra något extra." "

Det var ingen fråga om att cobbling de två lägenheterna tillsammans i en av de Manhattan-hybriderna där allt är lite ojämnt. Båda lägenheterna var helt rena; De enda sakerna kvar var de två ytterdörrarna, som blev de ingångar som den växande familjen behövde. Man leder nu till en glamorös foajé, komplett med venetianska gipsmurar, ett grafiskt svartvitt marmorgolv och en bländande italiensk spegel från 1960-talet med en ram med handskårna slingor. Den andra dörren öppnar sig i en stilig mudroom med skräddarsydda terrazzo golv och vedklädskåp för varje familjemedlem.

Uppgiften att lägga ut resten av rymden - nu en jätte L-var svårare. Gambrels lösning var att designa ett långt galleri som löper genom lägenheten, med foajén i mitten och dörrar som öppnas in i en enfilad av rum: vardagsrum, kök och vardagsrum. Detta skapade ett öppet flöde samtidigt som man behöll förmågan att stänga områden efter behov.

Styled av: Gena Sigala; Foto: Eric Piasecki

En av de mest charmiga aspekterna av lägenheten är hur varje rum har sin egen personlighet, med slående egenskaper som matchar. I sovrummet ser exempelvis en vaffeldukad silkesmut ut som om den gjordes av en lyxig jätte badrock. Den levande och matsal-möblerad med både moderna och traditionella bitar i en palett av dämpad grå, grön och beiges och förankrad av ett par skräddarsydda metallskåp som Gambrel bygger på en 1800-talets säkra - är samtidigt elegant och helt inbjudande.

Härifrån, i köksgardinet, framkallade Gambrel de stora köken av lanthus med ett schema av stålskåpsinlägg med paneler av blek, mintgrön lack. Han kompenserade det åldrade industriella utseendet med moderna anteckningar, som en massiv centrum ö med tjock, brun och guldmarmor, en rödlärdsbettong och en kitschy 50-tals armatur.

"Vad är bra är att de verkligen uppskattar skönheten i skiktet", säger Gambrel om sina kunder. "Så få människor skulle gå efter någonting med dessa många texturer och material och detaljer. Men de uppfattar helt att det skapar en personlig känsla av harmoni och komfort. Och det jag är mest stolt över är hur varje rymd har sina egna idéer, och ändå jobbar de tillsammans.

"Det är en av de trevliga sakerna att ha så mycket mer kvadratmeter nu, " fortsätter Gambrel. "Varje rum har mer utrymme att andas och vara sig själv."

Klienterna är lika entusiastiska över den färdiga produkten, men minns att de inte alltid var de cheerleaders som Gambrel verkar komma ihåg att de är. "Det var många saker vi visste att vi skulle älska från början - färgerna i vardagsrummet och metallskåp i köket", säger fruen. "Men det var så många saker vi inte visste om, precis som entrégalleriet med marmorgolvet. Men Steven lyssnar verkligen och han känner oss och våra personligheter, och han skulle säga" Lita på mig på det här. " Så det gjorde vi. Och många av dessa saker är nu våra favoritdelar av huset. "