De visste vad de ville ha

Anonim

"Våra kunder växte båda upp i Beverly Hills och deras familjer lever fortfarande lokalt", förklarar arkitekt William Hefner om Brentwoods hem att hans Los Angeles-baserade firma William Hefner Architecture and Interiors har utformat för ett par med en tonårsdotter och son samt en generös multigenerational mix av nära relationer. "För dem är en familjen middag middag för 35, så vi visste att vi var tvungna att skapa flexibilitet i rummen för att rymma många människor." I nära samarbete med paret kunde Hefner och inredningsföretaget Kazuko Hoshino, hans fru och hans affärspartner, leverera en extra uppsjö av tillmötesgående och intelligenta lösningar, inklusive det glasväggiga matsal som öppnar mot en strålande uppvärmd uteplats, ett vardagsrum komplett med en inbyggd bar och ett kök som kombinerar raffinerad stil och 21-talets effektivitet. Det nya huset med sin svarta stålram, överflöd av röd cedarsidor (används både inomhus och utomhus) och stora plan av transparent glas utstrålar både förtroende och komfort.

SE MER BILDER>

Klienterna hade också byggt sitt tidigare hus, en enkel och modern bostad för ett nygift par, och hade gett en hel del tanke på vad som fungerade och vad som inte gjorde det. Det är så du lär dig, de resonerar, genom att ta reda på vad dina behov är. Bedömning av deras hushållsbehov och önskningar, de höll listor och gjorde noggranna lager, förutse allt från lagringskraven för en familj på fyra till en mycket specifik hankering för två kvadratiska matbord. Varje element gjordes som en kartongmock-up innan den ställdes i betong eller stål.

När det övergripande konceptkonceptet för huset utvecklades hölls husägarnas listor med grundläggande bekymmer desamma. "Och från början", minns Hoshino, "de visste alltid att de ville ha ett hus med mycket ljus."

"Designen växte verkligen ut ur ett svar på webbplatsen, " konstaterar Hefner. "Vi träffade det här paret om en annan webbplats ett år innan de anställde oss, och de tänkte på ett toskanskt hus, " tillägger han, förmedlar en uppenbart delad nöjen. Men när ägarna förvärvade den nuvarande egendomen ett djupt landskap av 75-åriga sycamores och japanska lönnlön, blev designen definitivt modern. "Webbplatsen erbjuder integritet och en vy, " fortsätter Hefner. "Så vi arbetade planen för huset kring tre grupper av sycamores."

Huset med sina lättillgängliga uteplatser, glidande glasväggar och andra våningar balkonger rör sig smidigt mellan inomhus och ute. De naturliga och byggda miljöerna verkar subtilt spegla varandra: Cedarlofter och valnötgolv echo den skogbevuxna miljön. Hälld betong, tonad med integrerade färger och romersk travertin används i lika stor utsträckning. "Klienterna älskar jordtoner, " kommenterar Hoshino. "Och de här färgerna är verkligen perfekta här."

Nästan ingenting från klienternas tidigare hem gjorde flytten. En kontorsstol, de skämtar, och barnen. De två parklienterna och designteamet träffades regelbundet för att arbeta med alla aspekter av projektet, inklusive möbellayouten. Anpassade möbler har utformats för de nya utrymmena, inklusive den välutrustade sängen med sitt stoppade läderhuvudkant flankerat av fritt flytande valnöt nattduksbord. "Vi har också uppmanat dem att hitta bitar för huset som är speciella", säger Hoshino. "Själva huset är nytt, så det är trevligt att ha bitar som har en känsla av historia."

"Klienterna är båda mycket energiska", säger Hefner, "så deras listor för huset var omfattande." Bland de saker som paret visste att de ville ha var ett bibliotek; ett masterbad med två separata vattenkåper, en badkar och en öppen spis; dedikerade lagringsutrymmen för hårdvara och halloween kostymer; glidande dörrar av kommersiell höjd; en innergård för underhållande och ett kontor utrymme byggt av köket. "Ibland verkade det som en ekvation med för många variabler, " erkänner Hefner. "Ibland skulle vi ta designproblemen och ge dem till alla på vårt kontor", säger Hoshino. "Det var som en tävling: Alla får utrymme och måste hitta en lösning." Men utmaningen med expansiv specificitet var också en faktor i projektets framgång. "I slutändan är projekt lättare när kunderna vet vad de vill ha innan byggandet börjar", säger Hefner.

Köksdesignen beaktades i rymd- och flödesbehoven hos stora partier. Med flera kockar en sannolikhet breddade konstruktörerna det normala avståndet mellan sänkor och spisar och extraugnar installerades. En mezzanin nivå skapades i ett hörn av köket; där, ett osynligt kontor, som en kaptenens styrhus, undersöker scenen i köket nedan.

När huset var klart såg de glada kunderna över sina listor och upptäckte att de hade fått allt de ville ha. "Eftersom de var så specifika, var det lättare och faktiskt roligt att införliva saker medan vi designade", reflekterar Hefner. "Som jag alltid berättar för människor är det verkligen mycket arbete att vara kund."

Nyckeln till stilen

• Glidande glasväggar gör att inomhus- och ytterdörrarna kan slå samman med stor sociability.

• Glasplattor som används som köksdisk och matsal skiva, till exempel, är det genomskinliga yin till trä-och-sten yang av designen.

• Att använda samma material för både yttre och inre konstruktion skapar en kontinuerlig linje och betonar flödet mellan utrymmen.

• För en underhållande familj har inuti och utomhus utrymmen inbyggda insatser som en vardagsrumsbar och bekväma terrassebanketter.

• Anpassade möbelstycken är en del av det övergripande designkonceptet, medan äldre, årgångar bidrar med tecken och en känsla av historia.